Veranderen/ Ontwikkelen

–Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen— Charles Darwin

De wereld om ons verandert voortdurend en dat gaat heel snel! 40 jaar lang op dezelfde manier je werk doen is er niet meer bij. Er worden andere vaardigheden gevraagd. Je hele werkzame leven duurzaam inzetbaar blijven: dat is de opdracht. Eigen regie/ verantwoordelijkheid nemen is de norm. Geen baas meer die zegt wat je moet doen maar je collega’s die hierin mee bepalen (zelfsturende teams).

Medewerkers hebben soms moeite om zich aan te passen aan de veranderende context. Ze lopen vast in al deze veranderingen! Mensen raken er van onderste boven.

Ik help mensen om grip te krijgen op deze snel veranderende wereld. Dat kan in het licht van het werk zijn maar ook privé.

Ik coach mensen bij hun veranderingsvraagstukken. Dat kan gaan om:

  • Loopbaan
  • Ontwikkelen/ vaardigheden in je functie
  • Samenwerken met collega’s
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Werk en privé balans

Teams die met veranderings- / samenwerkingsvraagstukken zitten help ik verder in hun ontwikkeling.

In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende methodieken en kijk vooral wat past bij de coachee/ team. Veelal gebruik ik Insights Discovery bij ontwikkelvraagstukken en bij loopbaancoaching is het zicht krijgen op Wie ben ik, Wat kan ik en Wat wil ik?